Despre noi

  Descoperiți Apfelhaus, oaza care vă inspiră!

  În urma unei drumeții pe Valea de Argint, finalizată cu vizitarea localității Cisnădioara și a împrejurimilor, artizanul proiectului Apfelhaus a avut o viziune, în livada de meri ce urma să devină centrul complexului turistic dezvoltat aici. Aflată la doar 12 km de Sibiu, Pensiunea Apfelhaus este o oază de liniște, de frumos, de armonie cu mediul, unde poți evada, în mijlocul naturii și în inima unei așezări vechi săsești, cu gospodării izolate și grădini generoase.

  Casele Cisnădioarei, de sub poala dealurilor, sunt cuprinse de ample livezi cu meri și cireși, și sunt dominate de cetatea basilică în stil roman. Biserica fortificată din Cisnădioara, atestată documentar în anul 1223, este unul din cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic, de pe teritoriul României. Platoul din jurul bisericii este înconjurat de o fortificație circulară și este una din cele mai vechi cetăți țărănești ardelene.

  La mai puțin de 15 minute parcurse cu mașina, se află un sat emblematic pentru Mărginimea Sibiului, Rășinari. Acesta este atestat încă din 1204 și este un reper pentu viața culturală a României, aici avându- și obârșia personalități importante ale poeziei românești și ale filozofiei universale, respectiv Octavian Goga și Emil Cioran. Mai sus de satul Rășinari, urcând la munte, veți descoperi Stațiunea Păltiniș, aflată la cea mai mare altitudine din țară. Iubitorii sporturilor de iarnă, le pot practica atât la pârtiile de la Arena Platoș cât și pe cea de la Oncești.
  Tot în zonă, se află un alt obiectiv turistic important, Schitul de la Păltiniș, unde și- a trăit ultimii ani (și a fost înmormântat) filozoful Constantin Noica.

  La noi, la Apfelhaus, ești întâmpinat cu caldură şi ospitalitate specifică zonei transilvane.
  Vă aşteptăm cu drag să (re)veniţi în “FAMILIA APFELHAUS” !